Årets P2 Talent 2024

DKDM’s adjunkt i accordeon Bjarke Mogensen er netop blevet udnævnt til årets P2 Talent 2024

P2-chef Uffe Borgwardt udtaler: ”'Årets P2 Kunstner 2024' er en musiker med et kæmpe kunstnerisk vingefang. Hans virtuose teknik giver ham overskud til altid at gribe nuet, fortælle musikken og gøre samspillet levende (…) Lige så kendetegnende er hans konstante nysgerrighed. Han sidder altid yderst på stolen, og udfordrer sig selv med nye samarbejder, nye værker og nye genrer. En koncert med Bjarke Mogensen ligner ikke den forrige, og netop derfor kan man være sikker på, at den er intens og nærværende.”

Bjarke udtaler selv: ”Det er en ære at blive 'Årets P2 Kunstner' og få den anerkendelse, der ligger i titlen (…) Som 'P2 Kunstner' vil jeg gerne præsentere flere af de musikalske konstellationer, som står mig nær, og også præsentere noget af det nye, jeg arbejder med. Derudover vil jeg fortsætte mit arbejde for mit instruments position i musiklivet, for den musik, jeg står for, og den æstetik, jeg brænder for.”

Som årets P2 Talent vil Bjarke Mogensen hyppigt optræde på P2 i 2024. Første gang var allerede den 12. januar ved en intim kontorkoncert, optaget i P2’s storrumskontor i DR Koncerthuset i København, hvor Bjarke Mogensen både spillede solo og sammen med cellisten Toke Møldrup og mundharpespilleren Mathias Heise. Du kan høre koncerten på DR LYD.

Bjarke Mogensen har en omfattende international koncertvirksomhed som solist og kammermusiker. Han er uddannet fra DKDM’s solistklasse i 2012 og har indtil videre udgivet 10 cd’er, haft talrige tv og radio-optrædender og har vundet priser i en lang række musikkonkurrencer. Siden 2011 har han været ansat som timelærer i accordeon og kammermusik på DKDM.

Læs mere på DR’s hjemmeside